Friday, February 26, 2010

Benar-Benar Belaka

بسم الله الرحمن الرحيم


Sudah seminggu ak menjejakkan kaki ke semester dua. Aik cuti winter dua minggu da habis kew?x perasan pong..huu~

x pela, aku story sikit2 r pasal benda2 yg ak wat tym cuti arituh smpai habis usang blog ak nih. Main Event >> Sinai Explorer '10 by PERUBATAN. Click here for more info. p/s: Link to somebody blog..anyhow ak gerak dlu,tp schedule n tmpat2 yg dilawati absolutely sama. Tidak ade yg same melainkan yg same2 belaka sahaja =)








Next station is one of the largest bookfair (Ma'rod Kutub = Pesta Buku ) in the world! Macam x pcaye je kan kat sni pun ade bookfair yg besar2. Ingatkan piramid je besar. Tapi mmg bsr gle r. Sumpah besar. Tapi aku n rkn2 bjaye mengkhatamkan dan menjejakkan kaki ke semua pintu dan lokasi walaupun hanya menyusuri tanpa mengendahkan buku2 di sekeliling. Penat kot nak usha satu2. Tapi ade satu hall tuh, hall no. 6, byk betul ustzah2 Azhar. Kwn aku kate dye nak cari bini kat situ. Alahai pesta buku oi, org cari buku medic, dye g cari calon bini plak..Hmm tapela ade jodoh x kemane kan. Banyak gak r duit aku melayang aritu, tp tape demi ilmu ak x kesa pon.. Aku beli 3 buah buku : -Netter Atlas of Human Anatomy -Dorland's Medical Dictionary -The Lost Symbol by Dan Brown.


Cuti kali ni jugak aku isi dgn aktiviti2 riadah yg bermanfaat dan menyihatkan tubuh badan. Tatkala cuaca sejuk yg menyerang sum-sumku ini, susah betul nk berpeluh. Aku tertanya2, adakah lapisan adipose dlm bdn ak kian menebal atau udara2 membeku ini yg menutupi liang2 stoma kulitku??Hmmm...

Aktiviti TERBAIK sepanjang zaman. Tidur tym musim sejuk sambil dibaluti selimut Saratoga berbulu tebal dan dijamin kualiti ISOnye..

Kesimpulannya, jgnlah korg sumer tinggal solat Subuh sama ada tym ade kuliah ataupun tym tgh cuti. Korg igt korg qada' tuh solat sah kew?ish2..igt lg x syarat sah solat? Yakni melaksanakan solat di dalam waktu solat sahaja. Wallahualam~

Post on 26/02/2010, Friday.

7 comments:

sayaBerd said...

ak pegi dlu xde pon korang nk bwak kn pegi pesta buku.
ceh.
ekeke

aMiR LaLoQ : said...

berd oi..bukn aktiviti korg padat gle kew?nk g alex lg en..adoi ble ak blik sinai plan nk bwk korg,skali tgk korg da brgkat ke jordan.waaaa slmt tggl berd~

aeisyulillah said...

wa.. ko beli dan brown? hard cover en? sgt2 mahal rm99.90.. aku nak tggu kuar paperback, murah sket.. haha

atisouless said...

buat pe la ko beli netter kat marad..lg mahal kot..bek beli kat uni...lg murah..

one more thing, netter tak besh..gray lg best...huuu

aMiR LaLoQ : said...

wan> aah sgt la hard dye pny cover. mmg mhl pong,tp tapela yg pntg ak hbs bce dlu..t klu ko x bli lg,ak adiahkan je la buku nih tuk ko..haha tu pon klu ak tanak wat koleksi r.

tiqa>la tiqa,ko ni mmg x pkr doe bab2 mncari n mnyelongkar buku nih..mst ko jumpa kdai yg jual smpai 180-200 kn?ak bli 140 je la.lg 1 hal,ktorg sumer byk pkai netter doe,taw x stok netter asek hbs jek..kamil smpai menagis2 pusing ma'rad x jmpa netter nih.dak2 mansoura hbs borong netter..ksimpulannye..haaaa..klu stakat gray blmbak kot..org x pndg weyh..haha

atisouless said...

tang harga 140 tuh aku mmg white flag ah ngn ko...coz kat uni arge dy 150...tp tang netter lg besh aku tak setuju...bg aku gray ttp lagi best...
kwn aku y pki netter pon asek pinjam gray aku taw...=p

dEe-Nie said...

credit to my blog; hahahahaha.